Sűlt bárányborda recept


4 fő részére

Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek, karácsonyi receptek
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: drága
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű, rafinált
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Kicsimama
2015. november 16.

Ez a sült bárányborda egy igazi ínyencség. A pác nagyon különleges ízt ad és az állaga nagyon omlós lesz tőle. Igazi vendégváró, vagy ünnepi vacsora.
Tepsiben sült burgonyával és párolt savanyú káposztával érjük el az igazi ízkavalkádot.

Hozzávalók (4 adag):

  • egy szép db. bárányborda
  • Pác:
  • 1 citrom
  • 3-4 rozmaring ág
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só bors
  • olivaolaj

A bordát bepácoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Pác elkészítése: Egy egész citromot turmixgépbe teszünk, hozzáadjuk a 3-4 ág rozmaring leveleit, a 4 gerezd fokhagymát, sót, borsot és az olivaolajat. Össze turmixoljuk és bedörzsöljük vele a húst.

Másnap tepsibe tesszük és 150 fokon, előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük a húst, majd megfordítjuk és tovább sütjük. 45 perc múlva grill fokozatra kapcsoljuk a sütőt, legfelső rácsra helyezzük a tepsit és 15 perc alatt pirosra sütjük.