Sós rudacskák recept

Kategória: Falatka

2 fő részére

Alkalom: társasági ételek, gyerekzsúr, születésnap
Allergia: Cukormentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2015. január 6.

Sokszor jól jönne egy pohár ital mellé valami sós. De inkább veszünk valamit a boltba minthogy mi magunk süssünk, mert azt hisszük hogy bonyolult és sok idő. Ebben a receptbe biztos nem fognak csalódni annyira könnyű és gyorsan elkészül. És persze sokkal finomabb is mert a házitól nincsen jobb.

Hozzávalók (2 adag):

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 2 teáskanál só
  • 2 tojássárgája
  • 6-7 evőkanál tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • Tetejére:
  • reszelt sajt
  • köménymag, szezámmag, lenmag
  • durva tengeri só
  • 1 tojásfehérje
A hozzávalókat összegyúrjuk, a masszát félbevágjuk, majd 2-3 mm vastagra kinyújtjuk az egyiket. Megkenjük a felvert tojásfehérjével, majd megszórjuk a durva sóval és a köménymaggal. Derelyevágóval, vagy késsel, keskeny csíkokat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Így járunk el a második csomóval is, csak arra a durva só után sajtot is reszelünk és megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal is.
Légkeveréses sütőben 180 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.