Sült csirkecombok savanyú káposzta ágyon recept

Kategória: Egytálétel, Szárnyas, Főétel

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek, karácsonyi receptek
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Jellemzők: Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Zita
2015. szeptember 3.


Elég gyakori étel a sült csirkecomb egy családnál. Gyerekek általában imádják. De mindig ugyanazzal a körettel unalmassá válhat. Gondoltam változtatok kicsit. Így született ez a változat. Ráadásul télen nagyon egészséges magas C vitamin tartalma miatt.
Fogyókúrásoknak is melegen ajánlom.

Hozzávalók (4 adag):

  • 1 kg vágott savanyú káposzta
  • 4 egész csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • borsikafű (csombor)
  • sültcsirke fűszer, fokhagymasó
Kizsírózunk (olajozunk) egy tepsit, beletesszük a savanyú káposztát. Elegyengetjük, majd megszórjuk az apróra vágott hagymával és borsikafűvel.
 
A csirkecombokat kettévágjuk hogy hamarabb megsüljenek és rá helyezzük a káposztára.

Befedjük alufóliával és 1 órán keresztül sütjük 200 fokon légkeveréssel. Levesszük az alufóliát és visszatolva a sütőbe megpirítjuk a tetejét.



Aki szeretné, adhat mellé hagymás krumplit, vagy krumplipürét is.