Rakott brokkoli recept

Kategória: Egytálétel

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2014. december 20.

A rakottas ételek mindig is kedvenceimnek számítottak, hiszen rendkívül változatosan elkészíthetőek, a szezonális zöldségek és a húsok remekül passzolnak egymáshoz, ráadásul az összetevők körültekintő megválasztásával a diétát sem kell megszakítani egy lakmározás miatt. A baconnal készíthető rakott brokkolinál nincs is egyszerűbb, íze pedig magáért beszél.

Hozzávalók (2 adag):

  • 500 gr. brokkoli
  • 100 gr valamilyen száraztészta ( szarvacska )
  • 100 gr füstölt sajt
  • 100 gr trappista v. gouda sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szelet bacon szalonna
  • kb. 250 gr tejföl
  • bors

Kezdjünk a brokkolival, mert kell neki egy kis előfőzés sós vízben. Időt spórolhatunk, ha a tésztát is azonnal beledobjuk a lobogó vízbe. A brokkolira érdemes figyelni, nehogy nagyon szétfőjön. Közben a bacont kisütjük, a zsírjával összekeverhetjük a tésztát és a brokkolit. Ez már mehet is a tűzálló tálba. A sajtokat reszelve szórjuk a tésztára, a tejfölbe pedig fokhagymát, sót, borsot keverünk, és ráöntjük az az egytálételünkre. Ha esetleg még maradt sajt, az mehet a tetejére.

Akik diétáznak, variálhatják a mennyiségeket. Minimális tészta és sok brokkoli. A sajtok kiválasztásakor is dönthetünk a zsírszegény változatok mellett. Sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz. A végeredmény mutatós és étvágygerjesztő.