Lekváros piskótatekercs recept

Kategória: Desszert, édesség, Édes sütemény

8 fő részére

Alkalom: ünnepi, karácsonyi receptek, Húsvéti receptek, uzsonna, gyerekzsúr, Szilveszter, születésnap
Allergia: Tejmentes
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: rafinált
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2016. július 4.

A piskótatekercs egy nagyon kedvelt édes sütemény. Bármikor hozzáfoghatunk mert nagyon hamar elkészül. És nem esik össze ha ügyesek vagyunk.

Hozzávalók (8 adag):

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál víz
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • késhegynyi sütőpor
  • baracklekvár vagy eperlekvár
A tojások sárgáját és a többi hozzávalókat a liszt kivételével jó habosra keverjük.
A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd könnyedén a tojásos masszához keverjük, majd a lisztet is kanalanként beleforgatjuk.
 
Sütőpapírral kibélelt és kiolajozott nagy tepsibe simítjuk és légkeveréses sütőben 160 fokon megsütjük. Figyeljünk rá, nehogy túlsüssük.
 
Miután megsült, rögtön konyharuhára borítjuk. Nem árt, ha előzőleg megszórjuk kristálycukorral. Még melegen feltekerjük a konyharuha segítségével.
 
Ha kihűlt, vissza tekerjük és megkenjük baracklekvárral, vagy eper lekvárral és újra feltekerjük.Tetejére csurgathatunk csokoládét, vagy porcukorral szórjuk meg.