Petrezselymes burgonya rántott csirkemellel recept

Kategória: Szárnyas

Allergia: Cukormentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Nehézség: egyszerű

2014. december 16.

Valami hagyományosat szerettem volna hétvégére készíteni, így a döntés erre a laktató, és igazán finom főételre esett. Tálaltam már vendégeknek is ünnepekkor, de gyakorlatilag bármilyen alkalomra megállja helyét, és sokkal gyorsabban elkészül, mint azt sokan gondolnák.

Hozzávalók:

  • 1 kg. burgonya
  • 1 hagyma
  • 1 csokor friss zöldpetrezselyem
  • csirkemell
  • só, bors
  • tojás
  • prézli
  • liszt
  • kevés tej
  • olaj a sütéshez

Míg a felkockázott krumpli fő, addig pillanatok alatt előkészíthető a csirkemellhús. Nem szoktam klopfolni, inkább csak vékonyra szeletelem. Sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe, tojással elkevert tejbe, és végül prézlibe forgatjuk. Lehet apróra vágott magvakat is tenni a prézlibe, de anélkül is fenséges lesz a hús. Forró olajban jól átsütjük a husit, és már tálalhatjuk is a sok petrezselyemmel megszórt burgonyával. Ha nem elég sós, utólag korrigálható az íz.