Párolt savanyú káposzta recept

Kategória: Köret

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora, karácsonyi receptek, Szilveszter
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus, Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Zita
2015. szeptember 3.
Ez a fenséges gyors finomság sült húsok, sült hurka - kolbász, hagymás tört krumpli mellé ideális. Egyben köret és savanyúság is.

 

Hozzávalók (4 adag):

  • 1/2 kg. savanyú káposzta
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 1 húsleveskocka

A savanyú káposztát szűrőben jól átmossuk és kinyomkodjuk. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a káposztát, az 1 púpos kávéskanál őrölt köménymagot és elmorzsolunk rajta 1 húsleveskockát.

Jól összekeverjük, öntünk alá egy kevés vizet és puhára pároljuk fedő alatt. Közben néha-néha megkevergetjük, hogy ne égjen le.

\