Nokedli recept

Kategória: Gyors étel, Köret

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tejmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2015. szeptember 3.


A nokedli vagy más néven galuska egy jellegzetes magyar étel, mely számos magyar étel körete. Mint például: pörköltek, paprikás csirke, bakonyi csirkemell stb. Levesbetétként is felhasználható, pld. gulyáslevesbe.

Hozzávalók (4 adag):

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • annyi víz, hogy galuska keménységű legyen a massza (Lágy massza)

A hozzávalókat gyorsan és jól elkeverjük csomómentesre. Fövő sós vízbe szaggatjuk galuskaszaggatóval, vagy hagyományosan: deszkáról késsel (aki tudja). 3-5 percig főzzük, majd leszűrjük. Nem szabad többet mert akkor kemény lesz.   Pár csepp olivaolajjal megcsepegtetjük és összekeverjük. Nem is ragad össze és az íze is finomabb.