Linzerkarika recept

Kategória: Falatka, Desszert, édesség

Alkalom: társasági ételek, gyerekzsúr
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2015. január 8.

A Linzer egy édes omlós sütemény, mely nagyon könnyen elkészíthető akár kezdő háziasszonyoknak is. Bármilyen formává kiszúrható, a lényeg hogy lyukas legyen a felső része, hogy látszódjon a piros vagy narancssárga lekvár.

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 1 és 1/2 kocka margarin
  • 15 dkg porcukor
  • fél tasak sütőpor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 3 tojás sárgája
  • annyi tejföl, hogy jól gyúrható legyen
  • Tetejére:
  • felvert tojásfehérje
  • darált cukros dió
  • Közepébe:
  • Bármilyen savanykás lekvár

A hozzávalókat összegyúrjuk, 2 részre osztjuk és rendre vékony lapokra nyújtjuk. Linzer kiszúróval vagy bármilyen más formával fele-fele arányban kivágjuk.

A Felső részeknek a közepét is kiszúrjuk. A lyukasakat felvert tojásfehérjében megmártjuk, (csak a tetejét), azután pedig őrölt cukros dióban.

Légkeveréses sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt világos pirosra sütjük.

Ha kihűlt, bármilyen savanykás lekvárral összeragasztunk egy teljes karikát egy lyukassal.