Lecsó tepsiben recept

Kategória: Főétel

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. március 24.

A sült zöldségeknél kevés finomabb, és persze nem utolsó sorban diétásabb falatot tudnék elképzelni. Magában, hús nélkül is finomak, ideális vacsorának számítanak fogyni vágyók számára. A lecsó egész évben tökéletes alapanyagnak számít, és legyen szó akár egytálételekről, akár a zöldségek magukban történő elkészítéséről, kevés fűszerrel, gyorsan alkothatunk belőle. Ezúttal tegyük sütőben!

Hozzávalók (2 adag):

  • Hagyma
  • Paradicsom
  • Paprika
  • Fokhagyma

Az összetevőkből az éhes szájak száma, és saját ízlésünk szerint válogathatunk mennyiségileg. Feldobhatjuk padlizsánnal, csilipaprikával, de gyakorlatilag bármi mehet bele, amit a lecsókészítés megenged. 

Daraboljuk össze a hozzávalókat, és tegyük azonnal bele a tepsibe, ahol sót, borsot, őrölt paprikát, és egy kevés mustárport érdemes rászórni. Egy laza keverés után húsz perc alatt készre sül a zöldséges étel. Variálhatjuk gombával, de mehet hozzá kolbászkarika, vagy akár burgonya is, természetesen ez utóbbi alkalmával érdemes harminc percre a sütőben hagyni. Kipróbálhatjuk mustárral ízesítve is, de a curry-s megoldás is izgalmasnak bizonyul.