Fűszeres almaleves tejszínnel recept

Kategória: Leves

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű

2014. december 17.

Az alma olcsó, kiadós és vitaminos alapanyag a konyhában, ráadásul egész évben elérhető áron kapható. Szívesen használom, és a gyerekek is nagyon szeretik a belőle készült leveseket, sütiket. A fűszerekkel és tejszínnel gazdagított változat nem véletlen a család kedvence. Fogyaszható hidegen és melegen is, az ízorgia biztosan nem marad el.

Hozzávalók (2 adag):

  • 6 savanykás alma
  • kb. 1,5 l víz
  • ? citrom
  • 1 kiskanál fahéj
  • 5-6 szem egész szegfüszeg
  • 2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 4-6 evőkanál cukor
  • ? cs. Tejszínes pudingpor
  • 1 cs. Vaníliás cukor
  • 100 ml habtejszín

Vizet forralunk, de már úgy, hogy beletesszük a szükséges fűszereket. Míg ez készül, addig bőven van idő az almát előkészíteni. A már zubogó vízbe tesszük bele az almaszeleteket, és körülbelül tíz percig főzzük azokat.

Ha ez megtörtént, kiszedjük egy szűrőlapáttal a gyümölcsöt, és jöhet a lé besűrítése. A pudingport vaníliás cukorral és tejszínnel elkerverjük, egy kevés forró lével beállítjuk hőfokát, és már keverhetjük is el a forró lével. Végül visszatesszük az almákat is, és együtt forralunk rajta még egyet.

Fűszeres, édes, gőzölgő finomság varázsolható így az asztalra, ráadásul gyorsan és egyszerűen.