Fokhagymás padlizsánkrém recept

Kategória: Falatka, Előétel, Hidegtál, Szósz

4 fő részére

Alkalom: társasági ételek, Apero, uzsonna, reggeli
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 30 perc
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus, Diétás
Konyha: erdélyi
Mikor: aperitív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Kicsimama
2015. november 20.

A padlizsánkrém minden változata különleges ízvilág. Kenyérre kenve, vagy zöldségek mártogatásához, akár tortillához is kiváló. Bátran próbálják ki.

Hozzávalók (4 adag):

  • 2-3 db. padlizsán
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • kiskanál citromlé

A 2-3 db padlizsánt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, itt-ott megszurkáljuk, és 200 fokon 30 perc alatt megsütjük. Kivéve a sütőből letakarjuk alufóliával és pár percig pihentetjük, hogy a héj könnyebben váljon el a húsáról.

Megpucoljuk, apróra vágjuk. 2 dl joghurtot, 2 cikk finomra vágott vagy reszelt fokhagymát, finomra aprított petrezselyemzöldet, sót, borsot és ízlés szerint citromlevet adunk hozzá. Kézi mixerrel, vagy ha pépesebben szeretjük, akkor botmixerrel kikeverjük és pirítóssal vagy mártogatósként kínáljuk.