Csokitorta gyorsan, egyszerűen recept

Kategória: Torta

8 fő részére

Alkalom: ünnepi, karácsonyi receptek, gyerekzsúr, születésnap
Allergia: Tejmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 30 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Zita
2015. szeptember 7.

A csokitorta szerintem a legkedveltebb torta a világon. Számtalan változatban ismerjük. Van aki édesebben, van aki keserűbben szereti. Ez a változata nem émelyítően édes. Szerintem a pont jó kategória. Azonkívül hogy jót tesz neki ha egy éjszakát a hűtőben pihen a tésztája, nagyon gyorsan összedobható viszonylag kevés hozzávalóból. Nagy családosoknál ez egy igen fontos szempont lehet egy torta elkészítésénél.

Hozzávalók (8 adag):

  • Piskótához:
  • 4 tojás
  • 19 dkg cukor
  • 3 evk víz
  • 2 evk kakaó
  • 7 dkg liszt
  • Csokikrémhez:
  • 3 tojás
  • 3 evk cukor
  • 1 evk kakaó
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra légkeveréssel.

Vegyünk elő egy nagy keverőtálat és a 4 tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a 3 evk vizet.

Egy csészében a 2 púpos evk kakaót az 5 dkg cukorral és annyi vízzel keverjük simára, hogy tejföl sűrűségű legyen.

A cukros tojássárgájához adjuk hozzá a kakaós keveréket és a lisztet. Dolgozzuk össze, majd könnyedén forgassuk össze a 4 tojás fehérjéből vert kemény habbal.

Öntsük a masszát egy kikent torta formába és 20-25 perc alatt süssük meg. Hagyjuk kihűlni, majd min. 3 órát pihentessük a hűtőbe, de legjobb ha egy éjszakát áll. Azután kettőbe vagy akár háromba szeljük és megtöltjük.

A krém:

Egy hőálló edénybe kikeverjük a tojássárgáját a cukorral majd egy púpos evk kakaót adunk hozzá és lassú tűzön állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük. hogy ne ragadjon le, majd hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és hagyjuk hűlni.

Habosra keverjük a vajat majd hozzáadjuk a kihűlt masszát és a csokit. Tehetünk bele durvára vágott mogyorót is vagy apró kockára vágott csokit is.

A lapokat megkenjük a krémmel és bevonjuk a tortánkat. Díszíthetjük bármilyen módon. Mindig hűtőből kivéve tálaljuk mert másképp megolvad a krém.