Csírkemell krumplival recept

Kategória: Szárnyas

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű

2014. december 13.

Sikerült jó áron csirkemellhúst venni, így betáraztam belőle otthonra. Nem csak azért szeretem, mert remek kiegészítője a diétámnak, de rendkívül változatos ételek is készíthetőek felhasználásával. Sütőben, serpenyőben, vagy tésztaszószba is sokszor választom a mellhúst, ezúttal egy könnyen elkészíthető egytálételt választottam. A fűszereket és a felhasznált zöldségeket lehet variálni, most azt tettem bele, ami éppen volt otthon.

Hozzávalók (4 adag):

  • 70 dkg. csirkemell
  • 1 kg. krumpli
  • 10 dkg. húsos szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 1 db. piros színű paprika
  • só, bors
  • csirkefűszer
  • majoránna, kakukkfű
  • egy csokor friss petrezselyemzöld

A felkockázott szalonnát kicsit lepírítottam, majd hozzádobtam a csirkemellcsíkokat. Jobban szeretem csíkokra vágni a húst, mint kockákra, így valahogy mutatósabb a végeredmény.

Miután nagy lángon átsültek a husik, szórtam rá majorannát, kakukkfüvet, sót, borsot, és hozzáadtam a csíkokra vágott vöröshagymát, paprikát. Amíg ez fedő alatt puhult, párolódott, addig gyorsan krumplit pucoltam, kockákra vágva főztem, majd a végén összekevertem friss petrezselyemzölddel. Mindig tartok otthon, mert sokkal intenzívebb az íze és az illata, mint a szárított, zacskós változatnak.

A krumpli és a fűszeres csirkemellhús mellé kínálható savanyúság, de anélkül is megállja a helyét a laktató finomság. Ebédre, vagy vacsorára is kitűnő választás, a család minden tagja szereti.