Csirkemell céklával, diétás és fenséges recept

Kategória: Gyors étel, Szárnyas

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű

2014. december 17.

A különleges ízek kedvelőinek körében a cékla nagyon népszerű alapanyagnak számít, ugyanis változatosan elkészíthető, és a hozzá tálalt egyéb fogásoktól függően mindig más és más ízvilág érhető el segítségével. Megállja a helyét önállóan, köretként is, ezzel lökést adva a diéta sikerességének. Ezúttal csirkemellel készítettem a lila különlegességet, és a végeredményben ezúttal sem csalódtam.

Hozzávalók (2 adag):

  • cékla
  • só, bors
  • olivaolaj
  • balzsamecet
  • csirkemell
  • sültcsirke fűszersó

A sült cékla az egyik kedvencem, mert nincs szükség főzésre, hámozgatásra, csak annyi a dolgom, hogy negyedekbe vágom, és alufóliával kibélelt sütőbe teszem. Kevés olívaolajjal meglocsolva körülbelül egy órán át sütjük. Sóval, borssal és balzsamecettel bőven elég ízesíteni, de a cékla ízével remekül harmonizáló torma mellett is dönthetünk.

A csirkemellnél nem ismerek jobb húsfélét, hiszen nem csak nagyon sokféleképp elkészíthető, de rendkívül könnyű is vele dolgozni. Erre mi sem jobb példa, mint hogy elegendő neki egy kis só, bors, esetleg ha van otthon, akkor sültcsirke fűszersó, és máris süthetjük kevés olajon. Max. három perc elég neki, ha előtte alaposan kiklopfoljuk a szeleteket.

A hús a  céklával kiváló diétás ebéd, vagy vacsora, de a torkosabbak ehetnek mellé főtt krumplit is.