Chillis bab háziasan recept

Kategória: Gyors étel

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű

2014. december 17.

Gazdag ízvilága és laktató jellege miatt szeretjük a chillis babot, amit ugyan a boltban kapható porok segítségével is elkészíthetünk, de ha az ízek összeállításáról saját kezűleg gondoskodunk, sokkal intenzívekkel lesznek azok.

Hozzávalók:

  • 2 evkőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 sárgarépa
  • 2-3 szárzeller
  • 1 zöldpaprika
  • 1 piros paprika
  • 4 evőkanál konzerv kukorica
  • 1 dl vörösbor
  • 25 dkg darálthús
  • 1 chili paprika
  • Zöld fűszerek: oregánó, bazsalikom, csombord (borsikafű), só, bors
  • 1 konzerv vörösbab
  • 2 paradicsom
  • 2 evkőkanál ketchup

Pirítsuk meg kevés olajon a hagymát, és adjuk hozzá az apróra darabolt zöldségeket, valamint a kukoricát. Egy kevés vörösbor és némi víz társaságában forraljuk össze az összetevőket, és főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.

A darált húst szintén pirítsuk, fűszerezzük sóval, borssal, és tegyük rá a gazdag ízvilágról gondoskodó fűszereket. Nálam mindig van otthon oregano, bazsalikom (mert rajongunk az olasz konyháért ) , ezek mellett borsikafű és egy chillipaprika gondoskodnak a sajátos ízekről.

A csípőssel ne bánjunk szűkmarkúan, hiszen ettől lesz olyan igazi mexikói a végeredmény. A húshoz konzerv babot szoktam adni, ezzel tényleg csak össze kell melegíteni. Mehet bele paradicsom, vagy ketchup is, a mennyiségeket érzésre válasszuk meg, hisz úgy tapasztaltam, hogy a legjobb dolgok akkor sülnek ki a konyhában, ha nem mindig ragaszkodunk a pontos előírásokhoz.

A húsos szószt és a zöldségeket keverjük jól el, és már tálalható is az egytálétel. Forrón jön ki igazán a chilli íze, férjem is úgy szereti.