Brokkoli saláta recept

Kategória: Saláta

2 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Szita
2015. január 12.

Imádjuk a salátákat, mert gyakorlatilag százféle formában elkészíthetőek, és az alapanyagok helyes megválasztásával a diéta tökéletes kiegészítői lehetnek. Ez a változat ugyan a majonéz miatt nem teljesen fittness, de jobban belegondolva, még így is sokkal egészségesebb, mintha tésztával, vagy pizzával tömné magát a család. A brokkoli saláta nem véletlen lett az egyik kedvencünk.

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 közepes fej friss brokkoli
  • 1 csomag aszalt áfonya
  • 10 dkg hántolt, pirított napraforgómag
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl natúr joghurt

A brokkoli már sokkal olcsóbban elérhető, mint néhány éve, és nem is kell belőle sok, hiszen elég laktató. A zöldség rózsáit leválasztjuk a torzsáról, és apró ízekre daraboljuk. A zsenge száras részekből is tehetünk hozzá, egészen apróra darabolva. Azért fontos, hogy kicsi falatkák kerüljenek az ételbe, mert ezúttal nem főzzük, és nem is pároljuk a brokkolit, így az értékes tápanyagok maximálisan bennemaradnak abban.

A brokkolira egészen egyszerűen csak ráöntjük a joghurt és a majonéz keverékét, majd áfonyával, és tálalás előtt közvetlenül napraforgómaggal hintjük meg. A brokkoli saláta gyors, diétás és rendkívül ízletes vacsora.