Báránypaprikás recept

Kategória: Főétel

4 fő részére

Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora, Húsvéti receptek
Árkategória: drága
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: rafinált
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2015. január 8.

Nem sűrűn kerül az asztalunkra bárányhús, mert elég ritkán lehet hozzájutni, pedig nagyon ízletes és karakteres ételeket lehet belőle készíteni. Íme egy nagyon finom Báránypaprikás polentával.

Hozzávalók (4 adag):

  • 50 dkg bárányhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 és fél-3 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só-bors ízlés szerint

A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megpirítjuk. A paprikákat felkockázzuk és az összezúzott fokhagymával a hagymára dobjuk, majd együtt pirítjuk.

Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott bárányhúst és fehéredésig nagy lángon állandóan kavarva pirítjuk.

Beletesszük a fűszereket, sózzuk-borsózzuk, majd a felvágott paradicsomot is rádobjuk. Jól összekeverjük és fedő alatt mérsékelt lángon főzzük.

Kb. másfél óra alatt van készen. Időnként megkavarjuk és ha kell, pótolgatjuk egy-egy kevés vízzel, hogy jó szaftos legyen.

Lehet bele főzni tejfölt a végén, de elég csak a tálaláskor is rá tenni.

Tálalhatjuk puliszkával, tarhonyával, akár valamilyen tésztával is.