Bakonyi csirkemell Brokkolival és nokedlivel recept

Kategória: Szárnyas, Főétel

4 fő részére

Alkalom: ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Konyha: magyar
Mikor: digestív
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

Beküldte: Zita
2015. szeptember 3.

Hozzávalók (4 adag):

  • 1 egész csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes fej brokkoli
  • 175 gr tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db kápia vagy tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • só, bors,
  • zöldpetrezselyem
  • 1 dl víz

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsózzuk és lisztbe forgatjuk. Egy wokban az olajat felhevítjük és hirtelen átpirítjuk a húsokat, majd kiszedjük.

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát is megtisztítjuk és felszeleteljük, megmossuk, lecsepegtetjük, majd a visszamaradt olajon ezeket is kissé megpirítjuk és kiszedjük.

A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát, paradicsomot felkockázzuk. A gombát is felszeleteljük. A visszamaradt olajon (ha már nincs akkor teszünk még egy keveset), megüvegesítjük a hagymát, hozzátesszük a többi zöldséget és a mustárt. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával. Az egészet összepirítjuk, majd felengedjük 2 csésze vízzel és kb 10 percet főzzük.

Hozzáadjuk a húst, brokkolit és a finomra vágott zöldpetrezselymet, és addig főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek. Időnként megkeverjük és ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet.

Ha elkészült, a tejfölt kikeverjük a 2 evőkanál liszttel és az 1 dl vízzel, beleöntjük, majd felforraljuk. Körülbelül 1 óra alatt készen van.

Nokedlivel tálaljuk, de tökéletes hozzá a tészta is.

\