Bagett többféleképp recept

Kategória: Falatka, Gyors étel, Hidegtál

4 fő részére

Alkalom: társasági ételek, gyerekzsúr, reggeli
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Konyha: francia
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek

2015. január 30.

Elősütött bagetteket gyakorlatilag fillérekért beszerezhetünk, rájuk pedig gazdag feltét kerülhet néhány perc alatt. Amíg a sütő bemelegedik, addig pont elég idő van arra, hogy összedaraboljuk, elkeverjük a bagett feltéteit.

Hozzávalók (4 adag):

  • Vaj, camembert, dió, füge
  • Pizzaszósz vagy ketchup, szalámi, sajt
  • Sajt, alma, pesto szósz
  • Méz, sonka, vaj
  • Tarja, juhtúró, gulyáskrém
  • Füstölt sprotni, kapor, vaj

Félbevágjuk a bagetteket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket, és körülnézünk a hűtőben, mit találunk. Nem csak változatos ízű bagettek készülhetnek, de közben a hűtőből is eltüntethetjük azokat a hozzávalókat, amelyek egyébként lehet, hogy egy-két nap múlva már használhatatlanok lennének. Néhány verzió arra, hogy milyen ízkombinációval nem nyúlhatunk mellé biztosan: Lásd hozzávalók..

Miután a bagettekre halmoztuk a finomságokat, 15 perc alatt készre sütjük azokat.

Gazdag hétvégi reggeli, vacsora, vagy akár egyszerű ebéd gyanánt is remek választás a bagett ebben a formában.