Paleolit diéta és táplálkozás, előnyei és hátrányai

Fotó: ? Aaron T. Goodman / Flickr
Fotó: ? Aaron T. Goodman / Flickr
Fontos számodra, hogy ne csak jelentős súlytöbblettől szabadulhass meg, hanem egészségesebbé is szeretnél válni? Unod már, hogy a legtöbb diétás módszer bár fogyással jár, ám a testet borzasztóan megviseli? Akkor mindenképpen egy olyan fogyókúrát kell találnod, amely kíméletesen, éhezés nélkül ígér garantált fogyást. A paleolit diéta, a paleolit táplálkozás követése éppen ezt teszi lehetővé, hiszen a fogyást az egészséges ételek fogyasztása teszi lehetővé, ennél a remek módszernél.

A paleolit diéta természetes módját kínálja a fogyásnak, vagyis nincs szükség semmiféle mesterségesen előállított fogyókúrás szerre, vagy kínzó koplalásra a diéta végzése során. Paleolit táplálkozás mellett nemcsak karcsúbb, egészségesebb, hanem sokkal energikusabb is lehetsz, ezért azt javasoljuk, hogy vágj bele Te is a kúrába, ha úgy érzed, hogy szükséged van rá. Soha sincs túl késő a változtatáshoz, ezt sohasem szabad elfelejtened! Minél hamarabb vágsz bele a kúrába, annál hamarabb válhatsz egészségesebbé és karcsúbbá, ezért nem éri meg halogatni a paleolit táplálkozás elkezdését. Lássuk, mit is jelent pontosan a paleolit diéta, illetve a paleolit táplálkozás!

A paleolit táplálkozás során csakis olyan ételek fogyasztása javallott, amelyek nem okoznak elhízást, illetve az egészségre sem gyakorolnak káros hatást. A diéta sikere tehát azon alapszik, hogy csakis olyan ételeket fogyasztunk, amelyek a testet méregtelenítik és egészségesebbé teszik. Mindez hatására pedig, az anyagcsere felgyorsul, a zsírégetés beindul, a fogyás pedig szemmel láthatóan megindul, már néhány nap, vagy hét alatt. A paleolit táplálkozás alapvetően színhús, tojás, hal, kagyló, zöldség, gyümölcs, magvak, gombák és bogyók fogyasztására alapul. Mindezek táplálékok ugyanis, már a mezőgazdaság megjelenése előtt is az emberek rendelkezésére álltak.

Minden olyan táplálék, amely a mezőgazdaság megjelenése után jött létre, az nem fogyasztható a paleolit diéta részeként. Ilyen például a tej, a kávé, az alkohol, a hüvelyesek, a cukor, továbbá a feldolgozott élelmiszerek sem megengedettek a kúra során. Az olajokkal sem árt csínján bánni. Kevéske használható az olíva, a kókusz és az avokádó olajból, illetve némi állati zsiradék fogyasztása is megengedett. A paleolit diéta ideje alatt, az egyetlen fogyasztható folyadék nem más, mint a víz. Ebből azonban napi 2-3 litert el kell fogyasztani annak érdekében, hogy a fogyás be tudjon indulni, valamint a test egészségének megőrzéséhez is elengedhetetlen ez a mennyiség.

Amennyiben úgy érzed, hogy képes vagy követni a kúra előírásait, és le tudsz mondani a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásáról, úgy minél hamarabb vágj bele a paleolit kúrába, az egészséged és a karcsú alak elérése érdekében!